maanantai 17. kesäkuuta 2013

ERIKOISPOSTAUS: Jellen ruokinta

Eli tänään Jellellä oli vapaa, niin teen nyt erikoispostauksen! :) Kerron vähän Jellen ruokinnasta jne..

Jelle syö Racing Prix ruokaa.

Racing Prix on kaikille hevosille sopiva täysrehu. Suomen suosituin hevosrehu. Racing Prix on helppokäyttöinen rakeinen hevosrehu, jonka monipuolinen koostumus takaa hevoselle täysipainoiset eväät kovassakin rasituksessa. Kaurapohjainen Racing Prix turvaa hyvin ainoana väkirehuna käytettynä hevosen riittävän kivennäis- ja hivenaineiden sekä vitamiinien saannin. Erillistä kivennäislisää ei tarvita, mutta nuolukivi varmistaa suolan saannin. Racing Prix on tasalaatuinen, hygieeninen, vähän pölyävä ja maittava täysrehu. Racing Prixillä ruokinta on helppoa ja aikaa säästyy muuhun tallityöskentelyyn. Prixin vai annostella kuivana sellaisenaan rehukaukaloon tai sen voi halutessaan kostuttaa. Väkirehun käyttömäärään vaikuttavat luonnollisesti korsirehun laatu ja määrä, hevosen koko, ikä, liikunnan ja rasituksen määrä.

Aamu: 1.5-2l
Päivä:-
Ilta:1.5-2l
 Me ollaan syötetty prixiä Jellelle ihan alkuajoista lähtien ja ollaan kyllä todettu se toimivaksi! Se sopii niin kovassakin treenissä oleville hevosille, kuin vähän kevyemmälläkin käytöllä oleville.

Kauraa me syötetään aina, kun vain saadaan sitä. Varsinkin jos on paljon kisoja ja valmennuksia, niin se on hyvä lisä prixin ohella.

Heinää Jelle saa aamulla, iltapäivällä ja illalla. Määriä en osaa sanoa, kun silmämääräsesti yleensä annetaan. Jelle polkee aika paljon heinäkatokseen, joten se pystyy sieltä kaivamaan periaatteessa koko ajan heinää. Annetaan aika reilusti kuitenkin heinää, koska se on tärkeää mahalaukun toiminnan kannalta ja tietysti muutenkin.

Kesällä Jelle saa syödä vihreää. Meillä ei ole juurikaan laitumia, mutta juuri Jellelle riittävästi. Hätätapauksessa se pääsee esim. mun serkun luokse laiduntamaan. Pidän itse tärkeänä, että Jelle saa syödä vihreää. Siinä on kuitenkin niin paljon hyödyllisiä ravintoaineita. Mieli pysyy virkeänä ja tunteehan sen heti treeneissäkin.

Vitamiinit, lisäravinteet:

Shy Feeder:iä syötetään kuureittain, esim. karvanlähdön aikoihin. Hyvä B-vitamiini valmiste, jota ponikin syö mielellään.

Shy Feeder B vitamiinia käytetään silloin, kun rehun B-vitamiinipitoisuus ei riitä tyydyttämään hevosen tarvetta, esim. kovan rasituksen, kuljetusten sekä keväisin ja syksyisin tapahtuvan karvanvaihdon yhteydessä. Ravintolisässä käytetyt raaka-aineet ovat ehdottoman korkealaatuisia. Tuote on valmistettu lääketehtaassa, se on kehitetty ja testattu Irlannissa. Shy Feeder B tekee hevosen rehun hyvänmakuiseksi toisin kuin monet muut B-vitamiinivalmisteet. Se on nestemäinen, imeytyy paremmin kuin jauhevalmisttet ja säilyy erittäin hyvin myös talliympäristössä. Valoa läpäisemättömät tiiviit pakkaukset suojaavat vitamiineja bakteereilta ja sieniltä. Annostelu on helppoa pakkaukseen saatavalla annostelijalla. Ei sisällä kiellettyjä aineita. Tarkat annosteluohjeet pakkauksessa.

Biotiiniä Jelle saa välillä. Yhteen vaiheeseen sillä oli todella huono karvanlaatu ja syötettiin sille kuuri sitä, niin muuttui heti paremmaksi. Eli kuureittain Jelle saa tätäkin tarpeen mukaan.

Karvapeitteen, ihon ja kavioiden hyvinvointiin. Kaviot ja iho tarvitsevat biotiinia pysyäkseen terveinä, mutta biotiini ei yksin riitä. Racing Biotin -valmisteen sinkki, kupari, kalsium ja metioniini auttavat hevosta saamaan kaikki sarveiskudosten hyvinvointiin tarvittavat hivenaineet , jotta kasvavan kavion laatu pysyisi kestävänä ja iho terveenä. Myös hyvälaatuinen karvapeite vaatii kehittyäkseen näitä samoja hivenaineita. Racing Biotin on maittava biotiinivalmiste hevosen karvapeitteen, ihon ja kavioiden hyvinvoinnin turvaamiseen. Maittavuuden varmistaa kantoaineena käytetty glukoosi.

Elektrolyyttiä Jelle saa ennen kovaa treeniä ja treenin jälkeen, varsinkin jos se on hikoillut paljon.

Racing Electrolyte on elektrolyyttiliuos, jonka suolakoostumus jäljittelee hevosen hien koostumusta. Electrolyte on tarkoitettu käytettäväksi ennen ja jälkeen kovan rasituksen, esimerkiksi valmennuksien, hiittien, kilpailuiden tai pitkien kuljetusten yhteydessä. Elektrolyytin käyttö edistää hevosen suorituskykyä, pienentää painonmenetystä rasituksessa ja nopeuttaa palautumista. Racing Electrolytea annetaan 3-4 tuntia ennen rasitusta ja rasituksen jälkeen 2-4 mittaa sekoitettuna 2-4 litraan vettä. Mikäli hevonen ei suostu juomaan elektrolyyttiliuosta, jauheen voi myös sekoittaa väkirehun joukkoon.

Ja tietysti Jellellä on suolakivi karsinassa.

Yritän pitää Jellen ruokinnan mahdollisimman ''luonnollisena''. Tietysti sitten lisätään tarpeen mukaan jotain, jos alkaa esim. puutoksia jossain näkymään. Mutta en halua turhaan syöttää mitään tehdasvalmisteita, mitä se ei tarvitse. Aikalailla maalaisjärjellä tehty ruokinta siis ja hyvin tähän asti toiminut! :)

Mitä piditte postauksesta ja mikä voisi olla seuraava aihe erikoispostaukseen?


3 kommenttia:

  1. Tämä oli erittäib kattava postaus,olipas se virallista;D
    Valitettavasti en voi nyt jutella kanssasi fb koska kommentoin rakas mieheni <3
    Yritän pitää Jellen ruokinnan mahdollisimman "luonnollisena"koska muumikin on luonnontuote ;);) :3 <3
    T.Jonkinsortin vaimokkeesi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Oi vitsi tää kommentti pirïsti mun päivää (yötä) ! :)

      Poista
    2. Sehä on mun elämän tarkoitus ;)<3 vai elämän_tarkoitus?;o

      Poista